No More Boots

skiclicker.png
 
 

Dagen det sa klick

Duon Andreas Persson och Oscar Arvidsson jobbade på en sportbutik i centrala Östersund och som säljare av alpin utrustning var det en sak de ofta hakade upp sig på.
   En innovation var född. 

Varje gång en bindning på alpina skidorna skulle ställas in så var de tvungen att gå ut i butiken och hämta rätt storlek, alternativt gå ut på lagret och plocka fram en.

Den jobbiga känslan skapade No More Boots – en innovation som väger hälften av en pjäxa och kan ställas i alla storlekar från barn till vuxen.

– Du har en tådel och en häldel och ett ergonomiskt handtag i mitten. Då väljer bara storleken och ställer bindningen efter det, förklarar Andreas Persson. 

De kontaktade Peak Innovation och fick initial hjälp för att kunna utveckla produkten. Även Almi och Vinnova har stöttat idén, vilket gjorde att de kunde formspruta sina första fungerade prototyper. Dessa har nu testats av Alpingaraget i Stockholm och Skistars butiker och uthyrning i Åre och Sälen.

– På hyrsidan spar du också mycket tid och får bättre arbetsförhållanden för de anställda. De som ska hyra kan behålla pjäxorna på när de hittat sin storlek och att klicka i och ur pjäxor hela dagarna blir snabbt tungt, förklarar Andreas.

– Genom inkubatorn har vi fått hjälp med affärsutvecklingen i olika steg. Nu vill vi får ut detta globalt också.

Läs mer på nomoreboots.se