Event compass

Eventkompassen
 
 

Ger dig rätt riktning

Två decennier av forskning och lika mycket praktiskt jobb med världsomspännande event är kombinationen som gjort Event Compass till experter på vad som gör att ett event blir omtyckt eller ej. Nu vill företaget med sin unika modell hjälpa andra att få ut mesta möjliga av sina evenemang. 

– Vi har en gedigen kunskapsbank att luta oss emot tack vare forskningen, förklarar vd Henrik Jansson.

Företaget har skapat en modell med flera faser som alla syftar till att göra bästa möjliga evenemang. Dels gör en utvärdering tillsammans med kunden, vars resultat jämförs med undersökningar från publik och andra intressenter. Allt kan sedan följas upp med hur den turistekonomiska biten ser ut, något du även kan kalkylera på inför ett evenemang för att se värdet i förväg. 

– Du behöver mer insikt i din produkt helt enkelt. Besökarna efterfrågar bättre kvalitet, sponsorerna vill ha tydligare bild av målgruppen för att sälja mer produkter och tjänster och destinationen behöver ett beslutsunderlag för framtida investeringar. Allt får du genom modellen, säger Henrik Jansson.

Att ha Åre och Östersund som bas blev naturligt. Dels trivs entreprenörerna själva allra bäst här och dessutom är sporteventen här många. Världscupen i skidskytte har varit ett återkommande event och 2019 stundar dubbla VM när både skidskytte och alpint ska kora världsmästare i regionen. 

Vd Henrik Jansson satt själv som programchef när förra alpina VM genomfördes i Åre 2007.

– Det visar hur mycket ett evenemang påverkar, då var det en investeringsvåg som sköljde in över Åre och regionen. 

Och blickar vi framåt blir turism och större event ännu mer sammanflätade.

– Trenden är att länder och destinationer positionerar sig mer och mer med evenemang. Du åker till en plats på grund av ett fotbolls-VM, en speciell match eller annan typ av event. Turismen ska omsätta 500 miljarder i Sverige bara och 25 procent av besöksnäringen kan härledas till evenemang. 

Tack vare Peak In Sports får Henrik och hans team möjligheten att utvecklas ytterligare.

Läs mer företaget på eventcompass.se